0 kommentarer

Elskede Heidi af Lotte & Søren Hammer

af d. 26. juli 2015
Info
 
Sideantal

429

Udgivet

2015

ISBN

978-87-02-17049-8

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

En lille pige, Ida, barnebarn til vicepolitichefen, bortføres fra sin skovbørnehave og findes efter nogle dage myrdet – på en udspekuleret og bestialsk måde.

To teenagere, på vej hjem fra sport, kidnappes, og pigen, der er datter af en politibetjent, bliver placeret i en smal glasboks, og overhældes med koldt vand, hver gang kidnapperen ser en politibil på gaden – videooptagelserne af pigen i glasboksen lægges ud på nettet.

En politimand på fisketur likvideres koldt med 2 skud.

En mand konstruerer droner, der er så små, at de bogstavelig talt kan være ”fluen på væggen” – og han oplærer sin medhjælper til at styre de små droner præcist derhen, hvor de ønsker at placere dem.

En gal morder er på spil, en morder, der er ude på at ramme politiet. I glimt følger vi morderen, der har mistet sin datter Heidi, da hun var 7 år – hvordan det skete, afsløres først til sidst.

Flere af de ansatte i politiet overmandes af angst for, at det kan ramme deres familie næste gang – og tager grove metoder i brug for at få munden på gled når de afhører mistænkte i sagen.

Bogen er den sjette bog med Konrad Simonsen som gennemgående figur. Jeg har ikke læst nogen af de forrige i serien, og må straks sige, at det ikke er nogen forudsætning for at følge med i handlingen. Selvfølgelig er der nogle hints til episoder fra tidligere bøger – det fremgår bl.a. at den unge Anica på et tidspunkt har melet sin egen kage og er blevet upopulær blandt kollegaerne – men bogen kan sagtens læses, uden at man har læst de andre. Jeg fandt bogen virkelig spændende – når man tror sagen er opklaret, ja, så viser det sig at det er mere kompliceret en som så, og opklaringen tager en ekstra drejning.
Jeg læste bogen i løbet af et par dage i ferien – og da der er mange handlinger og personer at holde styr på, er det nok bedst at læse den i løbet af forholdsvis kort tid. Men den er også ret svær at lægge fra sig, når man først er gået i gang, så det er formentlig ikke et problem…

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter