0 kommentarer

Naboens søn af Jane Aamund

af d. 27. juni 2013
Info
 
Sideantal

259

Udgivet

2013

ISBN

978-87-7137-297-7

 

Aamunds seneste roman udspiller sig i en pæn forstad til København i 50’erne. Her bor Barbara med sin familie, der domineres af den kunstneriske men også lettere neurotiske far. Alt ser pænt ud på overfladen, men alle i familien har deres hemmeligheder. Barbara er hemmelig forelsket i naboens søn, der dog er alt for gammel til hende. De starter dog en flirt, men da Barbara kun er 14 år holdes der godt øje med hende. Naboens søn Lars er meget betaget af hende, fordi hun lige som ham har en besværlig familie. Lars er yngste søn i en rig familie, hvor det er en selvfølge at man rette sig ind efter de andre. Dette er dog ikke et liv efter Lars’ hoved, så selvom han er forelsket i Barbara, drager han ud i verden med en anden kvinde. Men det er dog ikke sidste gang de render ind i hinanden.

“Naboens søn” er på mange måde en god historie. Barbara er godt beskrevet og man forstår hurtigt at hun ikke har den nemmeste tilværelse. Familien er i opløsning, og de andre har nok i deres egne problemer.
Bogen sætter fokus på det fædrene ophav og forældreroller generelt. Aamund kommer dog ikke med en opskrift på dette felt, hvilket kun er godt.
Desværre synes jeg historien til tider er lidt tynd. Der er ellers nok at tage fat på i de to familier, faktisk tror jeg godt Jane Aamund kunne have skrevet 100 sider mere, for det er nogle ganske spændende personer hun har fundet frem. Eller man kan håbe på en opfølger til denne, lad dette være en opfordring til forfatteren.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter