0 kommentarer

Slagterkoner og bagerenker af Jens Blendstrup

af d. 7. november 2016
Info
 
Sideantal

422

Udgivet

2016

ISBN

978-87-638-3610-4

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Det var skønt at komme ned i tempo og lade mig hylde ind i Jens Blendstrups finurlige univers og historie om Jørgen, en midaldrende elektriker, der efter et livslangt ansættelsesforhold bliver fyret fra Due-El officielt på grund af dårlige tider, men reelt fordi mester kan få polske arbejdere meget, meget billigere.

Heldigvis har Jørgen en dejlig kone, Anita, som er sød og forstående, og også på det erotiske område kommer hun Jørgen i møde, så det skal nok gå alt sammen.

Det gør det så ikke, for som tiden går, og Jørgen ikke finder noget arbejde, bliver han modløs og begynder at omgås de forkerte (f.eks. naboen Madsen, der er fraskilt, er tatoveret, drikker og har et konfliktfyldt forhold til sin teenagesøn), og han begynder at hallucinere og bliver ret så sexficeret i sine drømme.

Jens Blendstrup skriver humoristisk og hyggeligt – og alligevel med et tydeligt budskab under alle morsomhederne. Men romanen kunne godt have været skåret lidt mere skarpt og kortere. På et tidspunkt blev det lidt for grotesk og lidt gentagende, og her blev jeg lidt lang i blikket. Gad vide om der er et kodeks for, hvor lange romaner skal være, når forlagene udgiver dem?

Bogen har en dejlig forside med en pragtfuld pige, der lokker som en anden sirene. Og nu hvor Jørgen ikke har arbejdet, der tager hans tid og hans tanker, har han god tid til at fordybe sig i drømme og forfølge nye veje. Bagsiden prydes af en Kreidler knallert – og også her fornemmer vi, at Jørgen søger tilbage til rødderne /urtiden, for at finde tryghed og et ståsted. Imens bliver hans kone Anita mere og mere ensom – også hun synes det hele var bedre, da Jørgen var i arbejde.

En anderledes, humoristisk og dog græmmende måde at fortælle, hvordan det er at blive arbejdsløs og hvad det kan føre til.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter