0 kommentarer

Slægten 2: Gunhilds kamp af Majken Bloch Skipper

af d. 14. december 2007
Info
 
Sideantal

243

Udgivet

2005

ISBN

87-11-29083-8

 

En 1000-årig skønlitterær rejse fra begyndelsen af middelalderen til vor tid blev skudt i gang med den første del af serien “Slægten”. I “Den hellige Knud” hørte man om Valdemar Dane og i denne anden del af serien er det dennes barnebarn, som er hovedpersonen. Gunhild, som pigen hedder, er som sin farfar parat til at kæmpe for sit fædreland, og det hun tror på. De sidste mange år har været præget af stridigheder om tronen og ved bogens begyndelse er det Svend, Knud og Valdemar der regerer landet.

På sit dødsleje har Gunhilds far meddelt hende, at han ikke tror hun er parat til at overtage slægtens gård, Danegård, og selvom hun retsmæssigt er arving, så er der ingen til at håndhæve loven. Faderen vil overlade gården til sin lillebror Henrik og han opfordrer Gunhild til at gifte sig med dennes søn. Imidlertid er Gunhild en viljefast og stærk kvinde, som ikke lader sig kue, og hun rejser fra sit barndomshjem fast besluttet på engang at vende hjem, for retsmæssig at få hvad der tilkommer hende.

Afsindig spændende historie med personer som man kender i forvejen som fx Svend, Knud og Valdemar men flettet ind i en fiktiv historie. Jeg elsker historiske romaner, men må erkende at min viden om danmarkshistorien skranter lidt, så det er fedt at kunne få det hele genopfrisket med sådan en gribende fortælling.

Bøgerne i serien “Slægten” kan læses selvstændigt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter