0 kommentarer

Skjul af Trisse Gejl

af d. 22. oktober 2008
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

309

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7055-378-0

 

Fanny er suspenderet fra jobbet som gymnasielærer, og er flyttet op i sit barndomshjem, en lille forfalden ejendom i det nordjyske – langt ude i naturen, omgivet af skov. Her bor Fanny nu alene med whiskyflasken og alle barndommens dæmoner svævende omkring i huset.

“Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke har været her i årevis. Måske fordi erindring er ubærlig. Den kan sidde som glasskår alle mulige steder. Klæbet til små gule plasticskovle i sandkassen eller i støvede vindueskarme.”

Hendes ophold i huset sætter en masse tanker i gang – om barndommen, med en ret speciel mor, der af og til efterlod sine 2 piger Hope og Fanny alene i huset i skoven i et par dage med et haglgevær inden for rækkevidde, så de kunne føle sig trygge! “..- men det startede rædselsfantasier i stedet.”
Om søsteren Hope, der var “den vilde søster”, en enspænder, mens Fanny var den “artige søster”, der har og altid har haft svært ved at træffe beslutninger. Om de mareridt Fanny havde som barn. Og om dejlige oplevelser med Fannys far, Anker, der var 30 år ældre end moderen – og som hun måtte dele med Hope, som aldrig har kendt sin far.

Sønnen Bob Anker kommer op for at tilbringe 3 uger sammen med Fanny. De sidste 5 år har han boet i Tyskland sammen med sin far, X. Det er ikke så nemt at finde rytmen sammen med en kejtet 13-årig dreng, selv om han er éns egen søn, men langsomt finder de ud af at omgås hinanden og de opdager en fælles interesse for fugle.

“Måske vil han bare være i fred, tænker jeg, da jeg står og hugger brænde. Måske er det sådan at være 13 år. Man vil bare være i fred. Måske har han det ligesom mig, han vil bare have de her uger overstået.”

Bogen er skrevet i et virkelig dejligt sprog. Læseren får et rigtig godt billede af både personer og omgivelser gennem de meget levende beskrivelser. Man kan tydeligt fornemme stemningerne i huset, også dem fra barndommen og tiden med mand og barn. Bogen veksler mellem dialog og tanker, mellem nutiden og minder fra Fannys liv. Den vekselvirkning fungerer utrolig godt. Fannys liv rulles ud, og hun bliver levende og virkelig, mens man læser bogen. Og så har bogen et lækkert omslag, der passer rigtig godt til indholdet!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter