0 kommentarer

Sirene af Lene Kaaberbøl m.fl.

af d. 2. marts 2015
Info
 
Sideantal

116

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7055-457-2

 

Et grafisk og meget anderledes romanalbum. De specielle og dystre illustrationer gir en dybde og en vinkel til historien som virker meget voldsom. Der følger også musik med via et usbstik. Så man får en hel pakke og en meget visuel fortælling.

Bogen henvender sig til større teenagere og voksne med smag for tegneserier.

Den dystre historie handler om en pige der mener hun har slået sin far ihjel. Hun kommer til at leve på gaden sammen med en musikant der hurtigt opdager at hun er rigtig dygtig til at spille guitar men da hendes fingre vokser sammen må hun opgive det. Han opdager derfor hvor smukt hun synger og inden de får set sig om er de indhyllet i en ny verden med koncerter og hun får en hemmelig identitet på scenen.

På et tidspunkt bliver hun kidnappet hjem igen. Til det sted hun absolut ikke vil hjem til.

Hendes far er stadig død eller ikke rigtigt, for han lever som et produkt der kan kommunikere m.m. Hun finder ud af at han ikke er hendes rigtige far. Hun finder ud af at den sygdom hun har ikke eksisterer men er en han har påduttet hende. Hun finder ud af at der er andre som hende.

Vi ved ikke præcis hvor hun ender da historien slutter, men med lidt god fantasi så er hun forvandlet til en “havfrue”.

Gademusikanten ender med at vende tilbage til det almindelige liv, men om han ender på gaden igen ved vi ikke, dog har han nogle ideer til noget ny musik. Ideer som han ved hun gav ham med sig.

Det er en historie der er svær at bedømme fordi den er så anderledes. Så man skal selv læse den og så må man se hvad man syntes om den.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter