0 kommentarer

Sikkas fortælling af Cecilie Eken

af d. 26. december 2012
Info
 
Sideantal

189

Udgivet

1997

ISBN

87-00-31848-5

 

“En kaskade dundrer mod klippevæggen udenfor, og jeg når lige at lukke øjnene, inden mine fødder bliver revet bort fra klippegrunden. Lænken skærer om min ankel og holder mig nede. Havet syden fylder mine ører, jeg fægter desperat med armene og det fri ben. Hostene dukker jeg op til overfladen, da bølgen trækker sig tilbage, og hiver luft til mig. Mine tæer rører akkurat klippen”

Pigen Sikka har ellers aldrig sat sig op imod de mægtige kimerer, som hersker over øen Chileos, men da hendes højtelskede søster Halene må lade livet på Tauremklipper vokser modet og trodsigheden i hendes bryst. Optændt af vrede og ude af stand til at overskue eftervirkningerne konfronterer hun en kimer og trodser smerten. For denne ulydighed må Sikka lade livet i en grotte under vandet.
Hun bliver dog reddet og nu starter en tilsyneladende evig kamp på liv og død, for hvem er de sande venner for den unge pige, der nu kun har bedstemoderens fortællinger at klamre sig til i forsøget på at finde hoved og hale i begivenhederne, der omgiver hende?

“Sikkas fortælling” er en utrolig beretning om nogle menneskers trang til at herske over andre. En trang, der kan vokse sig så stor, at end ikke den største forbrydelse forekommer for voldsom i kampen om uendelig lydighed fra andre. Her må det være op til den enkelte mand / kvinde at definere og overholde eget personlige moralkodeks. Og hvis det ikke overholdes, kan konsekvenserne så blive så skrækkelige, at tilgivelse ikke er på sin plads?

“Sikkas fortælling” kan komme til live for Sikka, fordi hun modsat mange andre ikke har glemt fortiden. De bedagede historier lever i hende, og med dem, andre tiders visdom. I fortællingerne om dem før hende, finder Sikkas styrken til at stå imod kimererne. Til at trodse, hvad alle mener, må være ret, og til at lede efter et bedre liv for sig selv og sine kære.

Som læser skal man vænne sig til de gamle fortællingers indblanding i Sikkas nutidige liv. Til ikke til fulde at begribe betydningen af disse fortællinger men bare lade sig overmande og frydes over Cecilie Ekens fantastiske fortællestil. Lade sig omslutte af en så storslået brug af ord, at man af og til er nødt til at lukke øjnene og lade de billeder, der er sået i ens indre komme til syne.
WoW. Læs den før din nabo!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter