0 kommentarer

Sidst på sommeren af Rosamunde Pilcher

af d. 28. juli 2006
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

152

Udgivet

2000

ISBN

87-7714-321-3

Originaltitel

The End of Summer

 

Jane Marsh er født og opvokset på det skotske landsted Elvie, hvor hun bor sammen med sin far, mor, bedstemor og sin elegante fætter Sinclair samt de ansatte, som nærmest betragtes som en udvidet familie. Jane er i starten af sine teenageår, da hendes far, der er forfatter, har skrevet en bog, som bliver solgt til filmatisering i Hollywood. Da dette sker sideløbende med at hendes mor dør, får det faren til at træffe beslutningen om, at Jane og ham skal flytte til USA, så han kan være tæt på Hollywood i forbindelse med, at han skal skrive sin bog om til filmmanuskript.

Jane Marsh er meget ked af at skulle flytte, men da hun bilder sig selv ind, at hendes far – der nærmest er genial, men ikke kan klare hverdagsting, som madlavning, tøjvask mv. – sikkert vil gå til grunde, hvis hun stritter i mod og bliver hjemme ved bedstemoren og fætteren, så lader hun som ingenting og flytter med faren.

Efter syv år bliver hun en sen aften kontaktet af bedstemorens advokat. Han viser hende fire breve, som bedstemoren har skrevet til hendes far, og som han ikke har besvaret eller vist Jane, og dette får hende til (kort fortalt for ikke at røbe for meget) at vende hjem til landstedet Elvie. Hun glæder sig specielt til at se sin fætter Sinclair igen. Hun har, mens hun boede på Elvie, altid været hemmeligt forelsket i ham. Han var lidt ældre end hende og meget charmerende og altid den, der gik foran og viste hende, hvordan alting hang sammen. Hendes store drøm har derfor altid været at blive gift med Sinclair en dag. Men da hun syv år senere vender hjem er Sinclair blevet en helt anden. Jane Marsh føler sig ikke tryg ved ham, og det skræmmer hende.

“Sidst på sommeren” er en rigtig god historie. Den er velfortalt og en fornøjelse at læse. Plottet afsløres dog temmelig hurtigt og lidt for let, og det er lidt ærgerligt, da det måske er det eneste, der mangler for, at jeg vil kalde den fremragende. Men anbefale den, det vil jeg gerne.

– Denne anmeldelse deltager i Bogrummets sommerkonkurrence 2006

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter