0 kommentarer

Rikki Tikki Tavi af Rudyard Kipling

af d. 28. juli 2006
Info
 
Sideantal

50

Udgivet

1989

ISBN

978-87-7128-036-4

Originaltitel

Rikki Tikki Tavi (fra "Den nye junglebog, 1895)

 

En fortælling om desmerdyret Rikki Tikki Tavi og hans store krig mod slangerne. En krig der fandt sted i et hus og en have i Indien.

Historien tager sin begyndelse da en oversvømmelse skyller det lille desmerdyr ud af den hule hvor han bor sammen med sin mor og far. Forpjusket og våd finder en familie ham i deres have og de tager ham med i ind i huset hvor de hurtigt forelsker sig i ham.

“Nu er det den vanskeligste ting i verden at gøre et desmerdyr bange. Det består nemlig af nysgerrighed fra hale til snudespids. Alle desmerdyrs valgsprog er: “Løb hen og hit ud af det!”
Og Rikki Tikki Tavi var et ægte desmerdyr. Først undersøgte han det vat, han lå i. Det kunne ikke spises. Så løb han ud på bordet. Han satte sig og gjorde sin pels i orden, og til sidst sprang han op på den lille drengs skulder. “Bliv ikke bange, Teddy,” sagde hans far. “Det er sådan han gør sig gode venner med Folk!” (Rikki Tikki Tavi s.7)

I haven ved huset bor to store brilleslanger, som skaber stor frygt for både mennesker og dyr. De vil gøre menneskene ondt og spiser både frøer og fuglenes unger. Rikki Tikki Tavi beslutter hurtigt som det sande desmerdyr han er, at tage kampen op med slangerne, men to slanger mod et lille desmerdyr kan godt blive farligt! Med hjælp fra skrædderfuglen Darzi og moskusrotten Kukundra ruster Rikki Tikke Tavi sig til den kamp, som han ved han selv skal udkæmpe.

En meget varm og spændende dyrefortælling for både børn og voksne. Særdeles velegnet til højtlæsning.

– Denne anmeldelse deltager i Bogrummets sommerkonkurrence 2006

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter