0 kommentarer

Sangfuglen af Inger Wolf

af d. 24. september 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

300

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7053-319-5

Originaltitel

Sangfuglen

Udgave

1.udgave

 

En ung pige, Maja, findes død i Rådhusparken i Århus. Hun er død pga. et fald fra stor højde, og derefter har nogen flyttet hende. Er det mord eller selvmord? Hvorfor er hun blevet flyttet, og hvorfra er hun faldet ned? Maja har i den sidste tid virket psykisk syg, med tilbagevendende mareridt og hukommelsestab.

Kort tid efter bliver en ung dyreaktivist, Anja, ramt af en flugtbilist. Og i hendes lejlighed er der en masse avisudklip med omtalen af Maja. Kendte de hinanden?

Daniel Trokic leder efterforskningen, og er samtidig konstitueret chef, fordi Agernsund er syg. Sideløbende har han sin egen lille private efterforskning i gang for at finde kusinen, Sinka. Denne del af fortællingen kunne efter min mening godt have været undværet, det virkede forstyrrende for handlingen, synes jeg.

Jeg var ikke så begejstret for denne bog, som jeg var for “Frost og Aske”. Jeg synes det varede længe, inden bogen blev spændende. Og der er så mange personer i bogen, at man ikke får et særlig dybt kendskab til nogen af dem. Det hele går også lidt for nemt til sidst – både mordet på Maja og et gammelt mord opklares, og alt går op i en højere enhed.

På den positive side tæller, at bogen er meget velskrevet rent sprogligt, og da morderen afsløres, er det virkelig en overraskelse. Og så er det nok engang en krimi, der foregår i Århus – hyggeligt, når det er en by man kender godt.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter