0 kommentarer

Sande glæder af Lars Saabye Christensen og Stian Hole

af d. 12. februar 2018
Info
 
Sideantal

88

Udgivet

2018

ISBN

978-87-638-5337-8

Originaltitel

Sanne gleder - oversat af Naja Marie Aidt

Udgave

1. udgave. Illustreret af Stian Hole

 

Sande glæder

Hvad er der glæde i? I at rejse, at vaske op, se ud af vinduet eller i omvejene. Livet er fyldt med små glæder som vi ikke altid genkender i dagligdagen, men Lars Saabye Christensen og Stian Hole har i denne meget enkle, men stadig smukke bog, formået at sætte ord på nogle af de glæder, vi egentlig er omringet af hele tiden. Mange af de små glæder er blevet vendt på hovedet, så i stedet for at give dem en negativ aspekt, får de en positiv.

Sande glæder kom frem efter at Lars Saabye Christensen, blev gjort opmærksom fra sine nærmeste, at han oftere skrev om sorg end om glæder. Og som forfatterne siger, er de glæder der bliver skrevet om i bogen ikke ironisk ment, men som titlen siger, sande.

Det er en bog som efter første læsning, ikke rigtig giver en noget, men ved anden eller tredje læsning, lige så stille giver noget tilbage til læseren, nemlig glæde og refleksion over ens egne sande glæder i hverdagen. Bogen giver et positiv indspark, til vores til tider negative tanker. For hvem siger, at der ikke kan være en glæde i det sidste øjeblik, det sidste suk, tingenes tilstand eller i at brænde broer.

Samtidig er den fyldt med de smukkeste illustrationer fra Stian Hole, som har en enkelhed over sig, men alligevel en dybde, der gør at man ikke kan stoppe med at se på hans illustrationer og hele tiden overraskes.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter