0 kommentarer

Samlede digte af Gustaf Munch-Petersen

af d. 5. oktober 2010
Info
 
Sideantal

519

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7533-201-4

 

En meget dejlig bog at have liggende ved siden af husets bedste læsestol – nu er det jo sådan at de færreste læser en digtsamling fra a til z og når det som her er en komplet samling, er der jo gods til det meste af efteråret. Jeg nyder meget at læse et digt eller to om dagen, på den måde er der også tid til at nyde teksten og reflektere over ordenes mening.

Den danske digter og maler Gustaf Munch-Petersen (1912-38) fik en alt for tidlig død i kamp under den Spanske Borgerkrig, hvortil han havde meldt sig som frivillig. Det nåede dog alligevel at blive til fire digtsamlinger samt det løse.

Der er ingen tvivl om at omstændighederne omkring hans død har været medvirkende til at udbrede kendskabet til hans digte, idet hans modernistiske stil nok lå lidt forud for hans tid.
Gustaf Munch-Petersen samlede digte er et bind i serien af “Danske klassikere” hvis formål er at bringe den autentiske tekst, og derved gøre læseren samtidig med teksten.

Bogen består af flere dele, dels alt tidligere trykt samt en afdeling af ikke før udgivede digte. Et meget fint lille efterskrift som giver en god indsigt i hvem mennesket Gustaf var, hvordan han arbejdede og hvad det var for tanker der prægede ham og hans samtid. Herefter følger en biografi efterfulgt af udgave- og tekstforhold. Det hele rundes af med en notesamling.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter