0 kommentarer

Sagaen om Isfolket 11: Blodhævn af Margit Sandemo

af d. 22. oktober 2007
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

264

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7677-058-7

Originaltitel

Blodshämnd

 

Under det store bondeoprør dræbte Villemo en mand i selvforsvar, en gerning hun har fortrudt lige siden og en gerning som er blevet husket af de der savnede ham. Manden hun dræbte var en storbondes eneste søn og storbonden er parat til at gå ret langt for at få sin hævn. Samtidig er blodfejden mellem Wallarbonden og Svartskogen-folkene blusset voldsomt op. Hvor end en Svartskogen går, er der fælder på hans vej, og for Villemos vedkommende er fælderne ledsaget af mordlystne Wallarfolk.

I starten lægger ingen mærke til at Villemo stræbes efter livet, men da gårdene bliver overvåget og Villemo jaget, går alvoren op for dem. Samtidig er der ønsker om ægteskab mellem Niklas og Irmelin, men deres slægtskab forhindrer deres forældre i at give deres samtykke. Angsten for den onde arv er alt for overskridende. Villemo kæmper selv en brav kamp mod forelskelsen i en slægtning, men må opgive og bare forsøge at undertrykke forelskelsen, om end det er svært.

Og da Wallarbonden endelig får fat i Villemo, begynder Villemos kræfter endelig at vise sig.

Selvom det godt kan undre mig at Villemos historie bliver fortsat fortalt i dette bind, så glæder det mig at læse mere om hende. Ligesom Sol var, er Villemo en fascinerende personlighed, også selvom hun til at begynde med sørger over sin døde elskede. Dette bind er det tætteste jeg endnu har læst af isfolket, på at være ugebladsniveau, men har du slugt de andre bind så er dette ikke at forglemme.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter