0 kommentarer

Så tavsheden ikke længere kun er mellemrum i min tale af Casper Havser

af d. 13. oktober 2020
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

221

Udgivet

2020

ISBN

9788793658523

Originaltitel

Så tavsheden ikke længere kun er mellemrum i min tale

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

En digtsamling skrevet af en ung mand, der som barn blev udsat for seksuelle overgreb af en pædofil mand. Samtidigt en digtsamling om et ungt menneske, der søger at finde sin egen identitet efter en barndom, hvor han blev set som et objekt af en voksen og ikke som et selvstændigt individ med rettigheder.

Som man kan læse af ovenstående beskrivelse er dette ikke en munter bog skrevet af Casper Havser, der med denne digtsamling debuterer som forfatter. Faktisk er det en meget ubehagelig bog at læse fordi overgreb og magtmisbrug er nogle grimme størrelser, der sætter varigt aftryk på de mennesker, der er udsat for det.

Digtene i denne bog er ganske korte og det er derfor en bog, som man målt på tid er hurtigt færdig med at læse, men samtidigt en digtsamling, som lagrer sig i systemet som en ubehagelig læseoplevelse. Ikke fordi forfatteren skriver dårligt, det gør han ikke, men fordi bogens emne er så grænseoverskridende ubehageligt at læse om.

Denne anmelder finder, at forfatteren til denne bog er meget modig fordi han tør stå frem og ærligt fortælle om seksuelle overgreb. Måske bogen fungerer som en måde at bearbejde overgrebene på for forfatteren.

Hvad en læser får ud af bogen er nok mere begrænset. Udover det er det i virkeligheden heller ikke verdens bedste bog om en barndom, der lyder til at være udgået fra helvede.

Set i lyset af, at bogen ikke rigtig bidrager med noget nyt, at jeg har læst bøger der i sprog og metode er væsentligt bedre om det samme emne, så hæver bogen sig ikke meget over to store stjerner. To store stjerner, grænsende til 3 stjerner, men alligevel en bog, der nok ikke har gjort noget længerevarende indtryk på denne anmelder.

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter