0 kommentarer

Rum Punch af Elmore Leonard

af d. 26. april 2004
Info
 
Sideantal

291

Udgivet

1998

ISBN

87-7724-541-5

Originaltitel

Rum Punch

 

En Elmore Leonard-knaldroman – nu med ekstra fart på. Det eneste man til nød har at tænke over, mens man læser ”Rum Punch” er, at kvinderne har en særdeles fremtrædende rolle, og at plottet er helt usandsynligt. Der bliver skudt til højre og venstre. Dialogen er hurtig og oversmart, og bogen er i det hele taget skabt til en filmatisering, i Hollywood.
Hvis man har lyst til sjov, hurtig og rimelig overfladisk underholdning, er ”Rum Punch” lige til at kaste sig over og tygge sig igennem på meget kort tid. Men tag ikke fejl af at krimien har sin egen stil. Overskurken, Ordell, er en selvglad klaptorsk af en kriminel, der er barnligt optaget af, at folk skal synes han er ”cool”. Rimeligt kritisk med en koldblodig morder, som angler efter opmærksomhed men sjovt i dette univers, hvor et fornuftigt forhold til realiteter aldrig nåede med i bogen.
”Rum Punch” kræver cirka lige så meget af sin læser som en kærlighedsnovelle i ugebladsformat. Bogen handler om våbenhandleren Ordell, der efter et langt liv som kriminel nu vil trække sig tilbage med sine våbenpenge. Pengene opbevares på Bahamas, og stewardessen Jackie Brown skal hente dem hjem til Ordell, så han kan komme i gang med sit otium. Ordell har bare så travlt med, hvor meget han kan klare, at han ikke opdager, da han ikke længere har tjek på de kvinder, han tror, han kontrollerer.
Men et skarn skulle man være, for ikke at nyde ”Rum Punch”.

”Rum Punch” er filmatiseret af Quentin Tarantino med titlen ”Jackie Brown”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter