0 kommentarer

Rudi og jeg af Hosea Dutschke

af d. 26. juli 2019
Info
 
Sideantal

256978-87-406-5458-5

Udgivet

2019

ISBN

978-87-406-5458-5

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Rudi Dutschke (1940-1979) var en tysk marxist, filosof og sociolog, der også var den mest fremtrædende talsmand for den tyske studenterbevægelse i 1960´erne. Herudover var han også den tyske højrefløjs hadeobjekt nummer 1.

I 1968 var han udsat for et attentat, hvor han blev hårdt såret. Dutschke var på vej til apoteket for at købe medicin til sin syge søn da en højrefløjsekstremist krydsede gaden og skød Dutschke fire gange.

Efter attentatet bosatte han sig i England, men her blev han udvist i 1971, hvorefter han flyttede til Århus med sin amerikansk-fødte kone, Gretchen, og deres søn, Hosea. Rudi Dutschke døde i 1979 af eftervirkninger til attentatet. Dutschke druknede i sit badekar juleaften 1979 og det var den dengang 10-årige Hosea, der fandt sin far død og forsøgte at løfte hans krop op af vandet.

Nu har sønnen, Hosea Dutschke, bedrevet en erindringsbog om sin far, en bog, der har fået titlen ”Rudi og jeg”. Det er en interessant og levende bog om en far, som var nærværende og omsorgsfuld, et menneske, som de fleste kun kender af omtale og måske finder noget til den rabiate side.

”Rudi og jeg” er en meget personlig bog, men også en bog med en del smerte da det må være rimelig traumatisk at finde sin far død som 10-årig. Det er også en bog om, hvordan familien forsøger at holde sammen efter Rudi Dutschkes død.

”Rudi og jeg” er en interessant og læseværdig bog, der giver et fint og anderledes indblik i hvad Rudi Dutschke var for et menneske – for han var ikke kun marxist og studenterleder.

Sprogligt set er bogen ikke den helt store fest, men fortællingen er så væsentlig, at man gladeligt ser bort fra, at der ikke er tale om Nobelpris-materiale her.

Dette er en fin, let læst og personlig bog, som bestemt er værd at bruge tiden på.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter