0 kommentarer

Ripper af Isabel Allende

af d. 6. august 2015
Info
 
Sideantal

416

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-15948-6

Originaltitel

El juego de Ripper

Udgave

1. udgave

 

”Min mor er stadig i live, men hun bliver dræbt langfredag ved midnat”…
Sådan starter noget som kunne have været en ”spændingsroman” – som det står skrevet på forsiden af coveret af Isabel Allendes første krimi ”Ripper”.
Amanda Martins aromaterapeutiske mor Indiana bliver kidnappet og så skal hun selvfølgelig findes igen. Det sker sammen med Amandas far og Indianas eksmand som er betjent, og morfar som er Amandas bedste ven. De får hjælp til opklaringen af Amandas onlinegruppe som hun er spilleder for, nemlig spillet ”Ripper”, hvor de forskellige medlemmer forsøger at opklare real life mysterier.

Hele plottet er meget forudsigeligt, man ved hvem morderen er (alt for tidligt i min verden), og der er en forvirrende tendens til at fortælle alt for meget om karaktererne, så man mister fokus og bliver lidt træt af at læse om historien.
Jeg kan se, hvad hun har forsøgt at gøre, og hun skriver da også godt, bare ikke som krimiforfatter. Det er simpelthen for kedeligt. 419 sider er for meget at byde.
Sproget er trægt, nu skal man også huske at damen er 72 år, så det sproglige har da nok en betydning, og det falder bare ikke i min smag – kort sagt, jeg kedede mig bravt fordi jeg mistede interessen.

Der dog nogle sjove kommentarer ind i mellem, når hun beskriver karaktererne, og det løfter hele historien.

Isabel Allende er ellers kendt for eks. ”Åndernes hus” og ”Øen under havet”, som jeg husker med glæde – bøger som jeg måske en dag ville læse igen, men krimi-stilen er for træg og anderledes til mig.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter