0 kommentarer

Ravkikkerten af Philip Pullman

af d. 8. september 2006
Info
 
Sideantal

516

Udgivet

2002

ISBN

978-87-02-06253-3

Originaltitel

The Amber Spyglass

 

Det er efterhånden år siden, at jeg læste denne bog for første gang, men “Ravkikkerten” hører til blandt de bøger, man kan læse talrige gange og stadig blive lige imponeret over hver gang. Og det er netop, hvad man bliver af denne bog – Philip Pullman imponerer virkelig i ordets helt bogstavelige forstand!

Meget kort handler bogen om pigen Lyra, der er blevet taget til fange af sin mor, Fru Coulter. Drengen Will, der netop har set sin far dø, får følgeskab af to engle, der befaler ham at tage nordpå til Lord Asriels fæstning, hvor selv samme mand er i gang med forberedelsen til det endelige opgør mod Gud. Men først agter Will at finde Lyra igen.

Philip Pullmans mesterværk er fuldt af stof til eftertanke, eller bare filosofi i det hele taget, livsvisdom, fremragende beskrivelser og indeholder af et flot persongalleri. En storartet bog, der både handler om liv og død, godt og ondt, mennesket og dets sjæl, parallelverdener og frem for alt: Kærlighedens sande væsen. Bogen er en fabelagtig afslutning på Philip Pullmans lige så fabelagtige trilogi om pigen Lyra og drengen Will. Bogen er spændende hele vejen igennem, men til tider kommer den en ekstra tand op, hvad spændingen angår, og når den er på sit allerhøjeste, er det umådelig svært at slippe bogen igen. Det er en rørende fantasyroman, og for mit vedkommende var det svært ikke at få tårefyldte øjne, da det sidste kapitel blev læst. “Ravkikkerten” af Philip Pullman er kort sagt helt fantastisk vidunderlig og helt vidunderlig fantastisk.

Bogen er fortsættelsen til “Det gyldne kompas” og “Skyggernes kniv”, som desuden også er rigtig gode bøger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter