0 kommentarer

Råchokteksterne af Steven Hall

af d. 29. oktober 2008
Info
 
Sideantal

445

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7955-589-1

Originaltitel

The raw shark texts

 

Steven Halls “Råchockteksterne” er bedst egnet som kult. Handlingen begynder tre år efter, at Eric Sanderson har mistet sin kæreste ved en drukneulykke i Grækenland. Han vågner op på gulvet hjemme i Derby uden hukommelse og begynder langsomt at trevle sit liv op. Der er imidlertid et mindre problem. Det er hans 11. sammenbrud, og samtidig begynder han at modtage breve fra “Den Første Eric Sanderson”. Breve med tips om hans identitet. Og hvad der gik galt.

Selv en specialist, Dr. Randle, kan ikke hjælpe, for noget ufatteligt og ældgammelt har fået færten af Eric, og det vil ikke helme, førend han er helt og aldeles udslettet. Snart er det ikke kun breve, men også pakker med mildest talt sært indhold, Eric får tilsendt fra fortiden, og han begynder at ignorere dem, pakker dem væk i sikker forvisning om, at han intet har at frygte. Indtil den aften, han vågner op på sofaen, mens virkeligheden omkring ham er blevet flydende, og noget med alt for mange tænder stiger op fra dybet. Det er den gigantiske konceptuelle haj Ludovic, der lever af menneskelig hukommelse (det mentale vraggods og drivtømmer vi ikke kan komme af med), og som har sat sig for at udslette en Eric.

”Råchokteksterne” er – som alle bøger skabt for at blive kult – meget velkomponeret og godt realiseret. Både som metafiktion – i denne roman er selve ordene farlige! Men også som tankevækkende science fiction, her er det blot ikke rumskibe eller computere, men bevidsthed det handler om. Det er også en effektiv horror-historie, der sine steder er meget skræmmende!

Mest af alt er det dog den klassiske fortælling om en mand der vil finde sig selv og sin store kærlighed igen, mens verden falder fragmentarisk i stykker omkring ham og afslører en bagvedliggende verden som er meget skræmmende.
En rigtig dejlig fabel for vores tid!

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter