0 kommentarer

PS: Jeg elsker dig af Cecilia Ahern

af d. 26. oktober 2008
Info
 
Sideantal

480

Udgivet

2004

ISBN

87-7604-025-9

Originaltitel

P.S. I Love You

 

Jeg læser mange bøger skrevet af kvindelige forfattere, men meget sjældent bøger, som kun er møntet på kvindelige læsere. Da det er rart at vide, hvad det er de andre taler om, købte jeg “Bogen bag filmen”, Cecelia Aherns “PS: jeg elsker dig”. Jeg havde nok en idé om, hvad jeg havde taget med hjem; den skulle bare bruges til at putte med i sofaen.. De litterære kvaliteter skal man da også kigge i andre bøger efter.

Bogen handler om Holly, der bliver enke som 29-årig. Hendes elskede mand, Gerry, dør af kræft, og nu skal Holly til at finde en måde at leve videre på. Gerry har efterladt sig en overraskelse i form at nogle breve, som Holly skal åbne et nyt af hver måned. I brevene står en opgave hun skal udføre – og så sluttes de jo med et ‘PS, jeg elsker dig’.

“PS: jeg elsker dig” er sikkert solgt i en million milliard eksemplarer. Historien er sød og romantisk og virker bestemt som et godt oplæg til en film. Som litteratur mangler der bare en hel del. Det kan være oversætteren eller det danske ordforråds lidenhed i forhold til det engelske forlæg, men det blev hurtigt ulideligt, at alle grinede hele tiden, grinede de, sagde de grinende, grinede hun. Konstant. Ingen variation i ordforrådet. Derudover har jeg på fornemmelsen at have “set” det meste før: Den store kærlige irske familie. Storebroderen, som jeg er sikker på er den samme, som er storebror i Tv-serien “Amys ret”. Og venindernes indbyrdes mundhuggeri fik mig til at tænke på Roddy Doyle – hans karakterer kan bare bære det.

Romanen er ganske enkelt ikke særlig godt skrevet. Jeg gætter på, at forfatterens senere bøger er bedre, fordi hun trods alt har fået trænet på en del sider i denne her. Det lyder rigelig bidsk – og jeg indrømmer, at jeg alligevel læste bogen til ende. Men helt ærligt, jeg læste også tonsvis af kærlighedsromaner (i bladform) til ende for mange år siden, før jeg opdagede BØGERNE og erstattede ugebladet med dem.

“PS, jeg elsker dig” er Junk. Sukker, sukker, sukker. Lidt berørt føler man sig jo nok efter sådan en omgang, men man er heldigvis snart sig selv igen.
Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter