0 kommentarer

Profetien af Dean Koontz

af d. 13. juni 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

311

Udgivet

2005

ISBN

87-7714-731-6

Originaltitel

Life Expectancy

 

”Profetien” er en dejligt befriende overraskelse fra Dean Koontz hånd, idet den afviger kraftigt fra resten af hans forfatterskab ved at være hamrende morsom!
Der fortælles om den gæve antihelt James Tock, der af sin døende farfar får en profeti med i hatten ved sin egen fødsel. Mens James fødes, ligger hans farfar på en anden stue og taler i vildelse om sit lille ny barnebarn. Han opremser fem datoer, hvor der vil ske noget forfærdeligt for James.
Fra fødslen og de begivenheder der indtræffer på sygehuset (intet skal røbes her) springer historien til den første af de 5 forfærdelige dage. Spørgsmålet er, om der overhovedet vil ske noget? Om farfar bare var grebet af vanvid i dødsøjeblikket?

Der fortælles om de fem skæbnesvangre dage, og forberedelserne op til disse. Det der savnes er en rød tråd. Lidt handling. ”Profetien” er ret skæg, James selv har nogle fantastisk morsomme tanker og hans diskussioner med kone og familie er i særklasse. Her skal mormoren nævnes, hun er fatalist til fingerspidserne, en herlig dame.
Bogens første halvdel er bedst, her har den drivkraft, er handlingsdreven og fyldt med kulsort humor, men derefter taber den momentum. Sidste halvdel har ikke den samme kraft, og derfor mærkes den ‘fraværende’ handling. Den røde tråd er selve profetien, men James Tocks eneste mission er at overleve de fem dage. Hvad der så end måtte hænde på disse.
Så nok er ”Profetien” skæg, men den er også en tynd kop te, og de tre stjerner er givet med et vist forbehold.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter