0 kommentarer

Black Coffee Blues af Henry Rollins

af d. 29. juli 2011
Info
 
Sideantal

128

Udgivet

1992

ISBN

1880985616

Originaltitel

Black Coffee Blues

 

I ‘Black coffee blues’ er multikunstneren Henry Rollins’ tekster repræsenteret gennem fablerier, dagbogsnotater, og digte. Halvdelen af bogen udgøres af ‘124 worlds’. 124 tekster om depraverede middelklasses amerikanere. Teksterne svinger i længde fra blot få linjer til et par sider. Emnet er gennemgående tilfældig sanseløs vold og selvmord. Kun i alt for få tilfælde fornemmes den humor som Rollins er kendt for fra sine stand-up shows. Overordnet set er det deprimerende læsning. Mundret, konstaterende, ikke på noget tidspunkt hverken analyserende eller kommenterende. Samfundskommentaren består netop i den nøgterne følelseskolde beskrivelse. Langt fra alle 124 verdener er læseværdige. Læses de i små bidder får de ligesom mere vægt og tid til at sætte sig. Læseren skal på grund af formen selv reflektere sig frem til en mening.

Dagbogsnotaterne fra tournéerne med bandet er ligeså deprimerende. Rollins kæmper med ensomhed, depression og selvmordstanker.
’61 dreams’ er genfortællinger af forfatterens drømme. Nogle enkelte er spøjse at læse.

Der lukkes med digtet ‘I know you’, som nok er samlingens bedste. Et dystert digt der åbenbarer en indsigt i de sorte følelser et menneske kan have, uden at dømme de depressive.

Formålet med dette tekstudvalg skulle ifølge forfatteren være at tilbyde læseren en bog som vil være velegnet at have med på en rejse. Det vil i så fald blive en lidet hyggelig tur.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter