0 kommentarer

Prinsesse Ene og det skjulte tårn af Per Sanderhage og Tulle Sigbrand

af d. 21. december 2017
Info
 
Sideantal

148

Udgivet

2017

ISBN

978-87-93564-38-1

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Ene bor sammen med sin mor og far. Hun har ikke rigtig nogen venner, og det er heller ikke mange hendes forældre ser. Indbyrdes snakker de ikke samme sprog som det land de bor i, for de kommer et andet sted fra. Det har Ene ikke tænkt så meget over, men en dag da hun kommer hjem fra skole ændre hende liv sig drastisk.

Far og mor er slet ikke hendes rigtige forældre, og fra den ene dag til den anden skal hun nu til at forholde sig til at hun reelt er tronarving i det land de kommer fra. De rejser næste morgen og skibet de sejler med kommer ind i et voldsomt uvejr, hvorfor de må ligge til i et andet land. Men er det land mon venligsindet overfor denne del af den royale familie?

Da de kommer til deres eget land skal Ene nu vænne sig til at alle tiltaler hende Prinsesse og de bukker og nejer så hun er ved at blive vanvittig. Hvorfor kan folk ikke bare være almindelige, hun har jo slet ikke haft mulighed for at vænne sig til sit nye liv. Der går heller ikke længe før hun og de to hun opfatter som mor og far, bliver udråbt til landsforrædere, da hendes medaljon viser sig at være en forfalskning. Ene slipper dog for at skulle straffes men ender som tyende i stedet. Og hun aner reelt ikke om hun faktisk er royal eller ej. Men det går op for hende at der åbenbart er noget om snakken, og at der også er nogen som hjælper hende med at komme tilbage i rollen som prinsesse.

Og så er der ham den afdøde konge som slet ikke er død. Jamen hvad er det dog alt sammen for noget.

Det er en rigtig god historie og man håber hele tiden at det vil lykkes for Ene at finde hoved og hale i det hele. Det er næsten et rigtig eventyr vi her bliver præsenteret for.

Jeg har svært ved at kalde det en børnebog, for den er ikke nem at læse og der er brugt en del ord og vendinger der er lidt ældre, hvorfor sproget måske ikke er helt nemt at gå til for børn. Men store børn og unge vil kunne få glæde af at læse den.

Det halter en lille smule med korrekturen enkelte steder og det er lidt ærgerligt, men i det store hele ikke det man tænker mest over. Men som sagt er det ikke den nemmeste bog at læse og personligt vil jeg mene man skal være ret god til at læse eller benytte den som oplæsning før den er ideel.

En god historie er det dog helt sikkert og man kan med lidt god fantasi sagtens forestille sig livet, verdenen og omgivelserne man læser om. Så håber rigtig mange vil læse den, for det er den klart værd!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter