0 kommentarer

Opium af Elsebeth Egholm

af d. 21. juli 2008
Info
 
Sideantal

346

Udgivet

2001

ISBN

87-595-1657-7

 

Kit er i krise. Hendes far er styrtet om med hjerteproblemer og ligger nu utalende på hospitalet. Han har altid været Gud for Kit. Ingen kommer over eller ved siden af far. Ej heller Henrik, som forståeligt nok er blevet træt af sin altdominerende svigerfar og har sagt farvel til både jobbet i familiefirmaet og til datter Kit.
Da familien samtidig modtager en række uforståelige trusselsbreve, må den ellers så skrøbelige Kit tage affære. Og hun vokser med opgaven.
Faderens forhistorie bringer os med ind i Hong Kongs opiumshuler og ud blandt lyssky kinesiske forretningsfolk. Selv forlader Kit dog kun hjembyen Nyborg en kort stund for at drage til København, men det er til gengæld også nok til at opklare sagen.
Redde far og familiefirmaet kan hun dog ikke. Far dør, og firmaet går op i røg. Men Kit bliver voksen. Og jojo – vi snydes ikke som læsere: Henrik vender tilbage. Alt ender således i noget, der ligner fryd og gammen.
‘Opium’ er lige efter bogen: Spændende, fremaddrivende og med en lykkelig slutning. Til gengæld får vi som læsere ikke ret mange overraskelser undervejs. Og forfatteren har desuden den irriterende vane, at hun ofte lige forklarer os en ekstra gang, hvad vi skal mene om sagen og dens udvikling. Det er slet ikke nødvendigt: De fleste af os kan godt tænke selv.
‘Opium’ er glimrende, uforpligtende læsning til en sommerferie eller en vinterforkølelse. Men den sætter ikke varige spor.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter