0 kommentarer

Pirater i havsnød af Sten Platz

af d. 26. marts 2015
Info
 
Sideantal

20

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-3691-3

 

I tællebogen ‘Pirater i havsnød’ møder vi ti pirater, der på hver side kommer ud for en fatal hændelse, hvorfor deres antal hurtigt decimeres. De dør simpelthen, én efter én.
Og gud nåde hvor er det fedt at de kradser så bramfrit af. Den ene er døddrukken, han ses altid med en flaske i hånde og et noget åndet ansigtsudtryk. Han falder over bord imens de andre er brækker sig ud over rælingen af søsyge. Det er mit favoritbillede, de resterende pirater skyder bræk fra sig i fantastiske grønne fontæner. Hvor er det dog fedt med en tællebog med bræk i.
En anden pirat er ved at rense kanonen da vennerne beslutter af fyre den af. Han må lade livet til en lydkulisse af vennernes hæse grin.
Der er nogen ret fantasirige dødscener. Det er faktisk det eneste den her lille perle består af, tilsat et par gode remser. Mere kan ikke forlanges af en tællebog, der med sin galskab og opfindsomhed faktisk er en god afløser for de gamle af slagsen.
Selve bogens størrelse passer til at de små kan søge detaljer under højtlæsningen. Der er ikke mange små detaljer, man kan ikke tale om en egentlig kompleksitet i billedkompositionen, hvilket også ville være at skyde langt forbi målgruppen, der må være indtil det fyldte 6. år.

Pirater i havsnød er en dødsensfarlig tællebog – splitte mine bramsejl, hvor er den vild!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter