0 kommentarer

Pigerne i strandhøjen af Jakob Knudsen

af d. 30. juni 2019
Info
 
Sideantal

341

Udgivet

2019

ISBN

9788771808582

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Har der i fortiden været dyrket en natur religion på Læsø, og er der naturgas på øen…? Hvordan indvolverer de to spørgsmål en international anerkend kunstner, og hvor sort kan sort blive…? Pigerne i strandhøjen er Jakob Knudsens (1969) femte krimi i serien med kriminalinspektør Kristian Swane fra Rigspolitiets drabsafdelings taskforce.

Swane er egentlig taget på et legatophold på Hirtsholmene, for at skrive fire essays om drab, men skriveriet huer ham ikke. Så da han bliver tilkaldt til Læsø for at se på to mumificerede lig i en gravhøj er han godt tilfreds. Det viser sig hurtigt, at der ikke er tale om så gamle lig som først antaget, men snarere om en mordsag af to østeuropæiske piger. Da øens selvbestaltede heks findes død, umiddelbart efter fundet, begynder sagen at udvikle sig. Det er en sag det stritter i mange retninger, men der er også meget der tyder på at der er stærke økonomiske kræfter involveret.

Det er en bog med fart over feltet, der sker meget på de 341 sider. Næsten for meget, så det er lige før det bliver rodet. Personligt tænker jeg at Jakob Knudsen godt kunne have pillet lidt af fortællingen så den blev mere stram. Men når det er sagt, er bogen skrevet så alle afstikkere bliver samlet op og bundet sammen til slut. En god krimi med masser af dramatik.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter