0 kommentarer

Blindtunnel af Tove Alsterdal

af d. 26. juni 2019
Info
 
Sideantal

285

Udgivet

2019

ISBN

978-87-7007-178-9

Originaltitel

Blindtunnel (Svensk)
oversætter: Agnete Dorph Stjernfelt

 

Jeg var meget begejstret for Tove Alsterdals bog ‘Lad mig tage din hånd’. Senere læste jeg ‘Kvinderne på stranden’ – hendes debutroman, som også var en spændende bog, men ikke helt på højde med ‘Lad mig tage din hånd’. Så forventningerne til ‘Blindtunnel’ var høje. Desværre var den en skuffelse for mig, jeg blev slet ikke fanget af fortællingen på samme måde som med de to andre.

Et svensk par, Sonja og Daniel, har forladt Sverige og har købt en gammel forsømt vingård i Sudeterlandet (Tjekkiet). I kælderen finder Daniel en tilmuret tunnel, han arbejder hårdt for at få muren fjernet. Bag muren finde parret dels er et stort vinlager med mange gamle støvede flasker – og så ligger der et mumificeret lig af dreng, formentlig har han ligget der siden 2. verdenskrig.

Sonja bliver meget optaget af at finde ud af, hvor drengen kom fra – hvem var han, og hvorfor var han død i deres kælder? Hun opsøger flere personer, der har boet i området.

I nutiden sker der et nyt drab – en kvindelig turist, som Sonja har mødt og talt med i byen, findes myrdet under et træ på vingården – dræbt med en hakke, som tilhører vingården. Den nat det skete, var Sonja i Prag. Daniel bliver anklaget for drabet og fængslet.

Det viser sig (selvfølgelig) at der er en sammenhæng mellem den døde dreng i kælderen og den dræbte turist. Hvad den er, vil jeg naturligvis ikke røbe. Det er en ofte brugt måde at skrive krimier på – der sker noget i nutiden, som har relation til noget, der skete for mange år siden. Nogle gange virker det rigtig godt – Her synes jeg, det blev lidt ‘søgt’, og den gamle historie fangede mig ikke rigtigt.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter