0 kommentarer

Pigen under jorden af Elly Griffiths

af d. 19. januar 2018
Info
 
Sideantal

303

Udgivet

2018

ISBN

9788712055938

Originaltitel

The Crossing Places på dansk ved Lærke Pade

 

Pigen under jorden er for dig, der er vild med krimigenren og nyder en god hyggekrimi.

Bogen handler om den engelske Ruth Galloway, der er arkæolog og underviser på universitet. To piger er forsvundet, og da politiet opdager knogler i saltmarsken, efterspørger de Ruths kompetencer. Snart er hun viklet ind i efterforskningen og bliver en vigtig aktør i opklaringen af sagen. Men det er ikke uden konsekvenser.

Romanen er en spændende thriller, der er skrevet i et let sprog, og den er fuld af suspense. Saltmarsken og arkæologi spiller en stor rolle i fortællingen, hvilket jeg synes, giver bogen et ekstra lag og gør den mere interessant. Miljøet i bogen giver en underliggende dyster atmosfære, som holder hele bogen igennem.

Ruth er en anderledes karakter, hvilket er dejligt forfriskende. Hun betragter sig selv som en omvandrende kliche med sin overvægt, afsides tilværelse og kærlighed til katte, og til en vis grad, er hun også lidt af en kliche. Til trods, er der dog alligevel noget ved hende, der adskiller hende fra andre og gør hende interessant. Hun er troværdig og levende og til tider meget morsom.

Skiftene mellem Ruth og Nelson som fortæller fungerer glimrende og giver et mere alsidigt indblik i personerne og deres tankegang. Dynamikken mellem de to er fantastisk, til trods for, at de virker som de største modsætninger. Den stigende spændingskurve og det faktum, at bogen er velskrevet, fastholder læserens interesse hele vejen igennem.

Pigen under jorden er en interessant og spændende roman med en lidt anderledes hovedperson. Desværre er fortællingen en smule forudsigelig, og det gør, at den ikke får 5 stjerner, selvom jeg nød at læse den.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter