0 kommentarer

Pigen der legede med ilden af Stieg Larsson

af d. 11. april 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

605

Udgivet

2006

ISBN

87-7053-014-9, 978-87-7053-014-9

Originaltitel

Flickan som lekte med elden

 

På Millennium har Mikael Blomkvist travlt med at forberede et temanummer og en bog sammen med journalisten Dag Svensson og hans kæreste, forskeren Mia Bergman. Dag har arbejdet på en historie om trafficking og har fundet mange offentlige personer, der er indblandet i skandalen med sexhandlen.

Hackeren Lisbeth Salander har tilbragt længere tid i udlandet og har afskåret kontakten til Mikael. Hun er på ulovlig vis kommet i besiddelse af en masse penge og vender nu igen tilbage til Sverige. Lisbeth og Mikaels veje krydses igen i forbindelse med nogle dramatiske begivenheder. Dag og Mia myrdes og Lisbeth mistænkes for mordene. Herefter følger vi bl.a. politiets efterforskning og deres jagt på Salander.

Bogen er trods sine 600 sider rigtig spændende hele vejen igennem og den er virkelig svær at lægge fra sig. Læserne får serveret en masse løse ender som på mesterlig vis knyttes sammen til sidst. Slutningen er dog uhyggelig åben og gør at man hurtigst muligt må have fat i sidste bog i trilogien.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter