0 kommentarer

Peter Plys blæser væk af Sheryl Berk

af d. 7. januar 2008
Info
 
Sideantal

141

Udgivet

2006

ISBN

87-11-21563-1

Originaltitel

Many adventures II with Winnie the Pooh

 

Endnu en bog i serien med “Fem historier fra Hundredemeter skoven” om den kære Plysbjørn og alle hans venner. Bogen her er for det lidt yngre publikum og vil med sikkerhed blive læst igen og igen, da det er nogle utroligt hyggelige historier krydret med nogle flotte illustrationer med en masse sjove detaljer.

De fem historier i bogen bærer titlerne “Sjov med sanserne”, “Et tigergodt orkester”, “Hvor er dit hjem?”, “Blæs, vind, blæs” og “En våd oplevelse”. Det er nogle søde historier men ikke nok med det, så kan de små samtidig lære noget om bl.a. sanserne, vejret, musik og venskab. Jeg vil fremhæve den første historie i bogen “Sjov med sanserne”, da jeg synes den var rigtig god. Alle vennerne hjælper hinanden med æblehøsten, og da de er færdige, beslutter de sig for at holde en fest for sanserne. Hver især skal de så lave noget der enten er godt at smage eller røre ved, lugte, høre eller se. Alle har masser af ideer, det vil sige alle undtagen Tigerdyret, som ikke kan finde ud af det med sanserne. Han beslutter sig derfor til at gå en tur og se lidt nærmere på, hvad vennerne har hittet på.

Det er nogle meget lærerige historier fortalt på en både pædagogisk og sød måde. Historierne giver desuden nogle sjove ideer til at børnene selv kan være aktive og lave det samme som figurerne i bogen, blandt andet madlavning, lege, drageflyvning eller musikinstrumenter.

Illustrationerne i bogen er farvestrålende, og i det hele taget er layoutet ganske indbydende. Jeg er sikker på, det vil kunne fornøje de små og måske også de lidt større, som også nærer en kærlighed til Peter Plys og hans sjak.

Bogen kan læses fra 3 år.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter