0 kommentarer

Kongebarnet af Cecilie Eken

af d. 21. januar 2005
Info
 
Sideantal

228

Udgivet

2003

ISBN

87-00-23508-3

 

Denne bog er meget inspireret af bl.a. ”Ringenes Herre”, og der er mange sammenligninger! Det gør den god visse steder, meen…man spekulerer meget, og jeg kender mange der ville synes, at forfatteren godt kunne stramme lidt op her og der, prøve at skrive sin egen bog.
Jeg har dog valgt at se forbi det, og simpelthen bedømme bogen ud fra selve historien… og så er den altså ret god!

Drengen Pil, der kommer af fattig slægt, får smidt den næsten nyfødte kongedatter i sin varetægt. Hun er en meget vigtig brik i landets forhåbentlig vedvarende fred, og hvis hun kommer noget til, vil kongen ikke have nogen efterfølger, og så vil de onde magter, nogle sorte præster, der startede med at være gode, men senere faldt for magt og herredømme, tage tronen…

Men de onde magter er på intens jagt efter Pil og hans venner (en hyrde og en kvindelig solkriger), og foran dem, ligger mange fælder og farer, og det bliver bestemt ikke nemt for dem! På denne rejse møder de mange venner OG fjender, og ubehagelige overraskelser venter dem…!!

Allerede ud fra dette kan man konkludere: tyvstjålet fra ”Ringenes Herre”, men det er nu ikke så galt, når man nu engang tænker over det? Det er en god bog, og personligt var jeg meget begejstret for den (måske fordi jeg også er ret vild med ”Ringenes Herre”), og den kan godt anbefales.

For resten har jeg også spurgt Cecilie Eken (personligt) hvorfor der var så mange sammenligninger, og hun svarede, at det var fordi hun elskede Ringenes Herre, og hun blev tit inspireret af andre bøger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter