0 kommentarer

Penguin lost af Andrej Kurkov

af d. 19. juli 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

256

Udgivet

2004

ISBN

978-0-09-946169-2

Originaltitel

Zakon uliki

 

Misha er væk.. Og Viktor kan vist ikke skyde skylden på andre end sig selv.

Bogen fortsætter hvor ”Døden og en pingvin” stoppede – Med Viktor af sted på flugt til Antarktis; flygtende for sit liv, flygtende fra den russiske mafia. Samtidig med at han redder sit eget skind sætter han dog en andens liv på spil. Misha, hans pingvin, der endda har en hjertefejl og lige havde undergået en hjerteoperation, skulle have haft billetten til Antarktis og til et godt liv.

Og Viktor, nu igen hjemvendt til Kiev, beslutter sig for at gøre lige hvad der skal til for at finde sin pingvin. Samvittigheden holder vist ikke til andet.
Pludselig befinder han sig dog midt i en valgkamp, hvor han skal hjælpe en mafia boss i hans kampagne, til gengæld for oplysninger om Misha – Og beskyttelse. Misha spores til en privat zoo i Tjetjenien

En sær bog. Men sær er godt! Virkelig. Hmm. Anderledes! Den er grotesk på mange måder, tragikomisk, men ligegyldigt hvor grotesk og brutal den bliver, er det hele skrevet på en måde, hvormed det hele næsten virker naturligt, så man knap nok chokeres når folk kremeres levende eller kastes bagbundet ud fra en bro.
Man møder mange triste karakterer med sørgelige historier, man ser en verden med mange løse ender, fyldt med korruption.
Men bogen er så sær, at den er værd at læse! Den er rigtig underholdende; dog ikke helt så god som ”Døden og en pingvin” – Denne er tanden mere surrealistisk, og slutningen lettere utroværdig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter