0 kommentarer

Östermalmsmordene af Lars Bill Lundholm

af d. 7. juni 2018
Info
 
Sideantal

351

Udgivet

2002

ISBN

978-87-7053-776-6

Originaltitel

Östermalmsmorden - oversat af Anders Johansen

Udgave

3. udgave, 1. oplag

 

Hvis man er glad for Stockholm, er det grund nok til at kaste sig over Lars Bill Lundholms krimiserie, der starter med ”Östermalmsmordene”. Kulissen for kriminalkomissær Axel Hakens virke er Stockholm med dens mange smukke bygninger, de gamle gader, kanalerne og parkerne. Det er som at være der selv.

Citat – indledning ” Det første mord skete i Jungfrugatan på Östermalm, Stockholms fornemste kvarter. I den ene ende af gaden lå den højbarokke Hedvig Elelonorakirke med sin kobberfarvede kuppel og de vældige jernlåger. I den anden skimtede man på en solrig sommerdag Valhallavägens grønne allétræer. Men den dag mordet skete, regnede det, og trækronerne lignede sorte fjerbuske”.

Her i første bind introduceres vi for den halte kriminalkommissær Axel Haken. Axel går med stok fordi han har fået en knæskade, da han overmandede og dræbte en kriminel. Dagligt konfronterer hans skade ham med erkendelsen af, at han har taget et andet menneskes liv.

Den unge Cathrine Haldeman-Spegel findes myrdet i sin lejlighed, og på spejlet i badeværelset har morderen med læbestift skrevet ”Tøjte”. Cathrines familie og omgangskreds beskriver hendes som en almindelig pæn pige og mener, morderen må have myrdet en forkert. Cathrine var ingen tøjte.

Men som Axel graver dybere i Cathrines relationer finder han ud af, at hun har levet et dobbeltliv, der har kostet hende livet – og som efterfølgende også bliver årsag til en af hendes veninders død.

Bogen er let læst, velskrevet med mange fine beskrivelser af Stockholm og mange flotte ordspil. Plottet er spændende, og selv havde jeg ikke gættet hvem morderen var, selvom man efterfølgende godt kunne se, der var lagt ledetråde ud.

Til en eftermiddag i solen eller med i tasken på en weekendtur til Stockholm er bogen helt perfekt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter