0 kommentarer

Evig troskab af Morten Sabroe

af d. 3. maj 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

308

Udgivet

2006

ISBN

87-02-04195-2, 978-87-02-04195-8

 

Morten Sabroes veloplagte roman foregår, som der står på titelbladet, et sted i Danmark for halvtreds år siden. Vi møder Christoffer, som fylder 15 år denne sommer. Han og hans to år ældre bror, Robert, er vokset op i den velbjærgede del af byen.

Denne sommer bliver på alle måder skelsættende for de to brødre. Christoffer og hans kammerater kommer på kant med den lokale bande, og Robert må gribe ind og komme sin bror til undsætning. Mens Robert er blevet sendt væk i sommerferien, og forældrene er taget på genopdagelsesrejse i deres nye Citroën, er Christoffer blevet tilbage sammen med den unge pige i huset. Der flytter nye beboere ind i nabolaget. I det ene hus bor Paul Yes, som bringer de nye trends med fra USA i form af sejt tøj, højt pomadehår og Elvis musik. I det andet hus flytter Jessica ind, og hun og Christoffer sværger hinanden evig troskab. En fremmed mand, som viser sig at have relationer til Christoffers familie og de nye beboere, begynder at luske rundt i området.

Historien er fortalt i et forfriskende og humoristisk sprog. Christoffer oplever både terror og bandeopgør, men også forelskelse og jalousi. Tilværelsen ændrer sig drastisk for flere af historiens hovedpersoner, efterhånden som sagens rette sammenhæng bliver opklaret.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter