0 kommentarer

Os imellem af Wenche Thinnesen Vogtmann

af d. 22. maj 2017
Info
 
Sideantal

264

Udgivet

2017

ISBN

978-87-93383-31-9

Udgave

1

 

Det tog adskillige dage, før hun igen kunne sidde normalt på en stol, når han havde været forbi, det grinte hendes mor af og kaldte hende for ‘den sarte røv’.
Som lille græd hun, når de mishandlede hende, som større bed hun smerterne i sig. Tårerne hjalp ikke alligevel. Barndommen lå kapslet inde i maven på hende og efterlod hende med følelsen af ikke at være noget værd.”

Wenche Thinnesen Vogtmanns nye novellesamling, “Os Imellem”, er verden omkring os omsat til fiktion på meget intelligent vis. Novellerne handler om mennesker, og hvordan de føler og tænker om de omstændigheder, der er i deres liv. Novellerne er skrevet så præcist og detaljeret, at de mærkes i mave og resten af kroppen. De tog mig ud på rejser, jeg normalt undgår, fordi de gør lidt ondt. Omvendt, så ser og hører jeg, om ikke dagligt, så jævnligt historier i medierne, som novellerne ligger meget tæt op ad. Nyhedsstrømmen er dog så hastig, at der sjældent når at sætte sig noget rigtigt fast. Det gør “Os Imellem” til gengæld!

Som med WTV’s første novellesamling kan denne også sammenlignes med chokolade. Jeg er bare gået et skridt videre og dykket ned i den mørke af slagsen. Den med højt kakaoindhold. I den bedste kvalitet. Chokolade og noveller er så mættet af sanseoplevelser, at det ikke er muligt at indtage ret meget ad gangen. Det er bedst i små bidder, tage sig god tid, og så lade hoved og krop opfange alle nuancerne og smage grundigt på det hele.

Jeg sidder tilbage og filosoferer over, hvordan der er fremkommet så fantastisk en bog.

 

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter