0 kommentarer

Afhopperen af Robert Littell

af d. 19. marts 2010
Info
 
Forlag
Sideantal

212

Udgivet

1974

ISBN

87-553-0328-5

Originaltitel

The Defection of A. J. Lewinter. A Novel of Duplicity

 

Den lettere kiksede amerikanske videnskabsmand Lewinter forsøger at hoppe af til Sovjet og påstår at være i besiddelse af en række missilkoder, som han med sin fotografiske hukommelse har lært sig.

Russerne går i gang med at finde ud af, om det er for godt til at være sandt. Amerikanerne omvendt, om det er for skidt til at være sandt…

Med god fornemmelse for de hemmelige tjenesters paranoia og maskespil for at narre fjenden beskriver Littell i sin tidligste af mange glimrende spændingsromaner arbejdet i CIA og KGB. En svaghed er de ekstremt mange personer, som skal karakteriseres i en ret kort historie på kun godt 200 sider. En anden svaghed er en fjollet hovedperson, som man ikke rigtig gider at identificere sig med.

Endelig må man til forsvar for romanen fremhæve, at der i genren er sket meget på de hen ved 40 år siden denne bog blev til. Littell er en af de forfattere, der siden fik tingene til at ske, f.eks. i det genremæssige mesterværk “The Company” fra 2002.

Vil man læse alt af Littell, er denne en nødvendig del, men mindre ambitiøse læsere af denne glimrende skribent rådes til at starte med en anden af hans mange sublime bøger.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter