0 kommentarer

Ondskabens hotel af Stephen King

af d. 23. april 2018
Info
 
Sideantal

545

Udgivet

2017

ISBN

978-87-400-4539-2

Originaltitel

The Shining (oversat af Niels Søndergaard)

Udgave

4. udgave, 1. oplag

 

”Ondskabens hotel” er en helt klassisk Stephen King-roman. Der er tale om en psykologisk gyser og noget af det mest uhyggelige jeg længe har læst, men der skal måske heller ikke så meget til eftersom jeg meget sjældent giver mig i kast med at læse en krimi eller andre uhyggelige bøger.

Selvom de fleste nok er bekendte med historien, så handler bogen om en forfatter, der er tørlagt alkoholiker. Trods sit iltre temperament søger han job som opsynsmand på et hotel fordi han håber at han her kan komme lidt på fode igen og desuden få skrevet det teaterstykke han altid har drømt om at skrive. Han får jobbet, men ender med at forskanse sig på hotellet da det begynder at sne temmelig voldsomt. Med tiden bliver han vanvittig og forsøger at dræbe sin familie. Muntert, ikke sandt?

Selvom jeg, som tidligere nævnt, sjældent læser krimier eller uhyggelige bøger, så synes jeg faktisk at dette er en god bog – omend jeg synes, at handlingen er til den usandsynlige side (som det ofte er tilfældet med Stephen King-fortællinger, tænk f.eks. på ”It”).

Bogen kan ikke anbefales til mennesker, der har let ved at blive skræmte, men det er til gengæld god underholdning for alle os andre. Det er ikke en bog, der nogensinde kommer til at vinde Nobelprisen i litteratur, men derfor kan der jo godt være tale om en ganske fin fortælling alligevel.

Sprogligt set synes jeg egentligt ikke, at bogen er nogen fest, men bogen vinder på uhygge og på underholdningsværdi. Det er en af den slags bøger, der ikke kræver den store tankevirksomhed, men hvor man bare kan koble af og nyde en fortælling, der er godt skruet sammen.

Jeg giver 4 stjerner for en ganske fin og underholdende bog, der dog var tæt på at give mig mareridt flere nætter i træk fordi den var så uhyggelig.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter