0 kommentarer

Ondskab af Chris Carter

af d. 27. december 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

377

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7677-322-9

Originaltitel

An Evil Mind

Udgave

1.udgave

 

Det er ikke tit jeg sætter vækkeuret til at ringe en time tidligere, for at jeg kan nå at læse et par kapitler, inden jeg skal på arbejde – men det måtte jeg gøre med “Ondskab” af Chris Carter.

Ved et tilfælde falder politiet over et par lemlæstede kvindehoveder i bagagerummet hos en tilsyneladende almindelig mand – Lucian, der hævder ikke at kende noget til sagen – han skulle bare aflevere bilen for en anden.

Lucian fængsles og nægter at udtale sig til det lokale politi, – han vil kun tale med kriminalkommissær Robert Hunter, som han mange år tidligere har delt værelse med, mens de begge læste kriminalpsykologi.

Under Robert Hunters afhøring af sin tidligere studiekammerat viser det sig, at Lucien gennem de sidste 25 år har myrdet og lemlæstet både mænd og kvinder i en – efter hans egen mening – god sags tjeneste. Lucien tilstår det ene mord efter det andet – men for hver afsløring kræver han Roberts inderste hemmeligheder i bytte.

Et djævelsk psykologisk drama udspilles for læseren, og lige når man tror, at nu kan det ikke blive grummere, så drejer Chris Carter en tand til på rædselshjulet -og så må man altså bare have det næste kapitel med, og det næste, og det næste.

Chris Carter er tidligere kriminalpsykolog, hvilket giver historien et uhyggeligt skær af, at det kunne ske i virkeligheden, og denne roman bygger da også på delvist selvoplevede hændelser fra Chris Carters gamle job.

Særdeles spændende – og meget, meget ond.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter