0 kommentarer

Økseskibet af Jens Henrik Jensen

af d. 19. oktober 2005
Info
 
Sideantal

465

Udgivet

2004

ISBN

87-21-02442-1

 

I 1993 fandt man et tysk fragtskib m/s Bärbel uden besætning drivende i Nordsøen. Der var tydelige tegn på at adskillige personer var omkommet ombord, men ingen lig. I en redningsbåd tæt ved skibet fandt man en ung russisk sømand, som frejdigt påstod at den øvrige besætning på 5 mand havde dræbt hinanden, og han som den eneste havde undgået kampene og dermed overlevet. Efter ca. 2 år ved såvel danske som tyske retsinstanser blev russeren sat på fri fod, på grund af manglende beviser, og sagen blev aldrig opklaret.
Bogen bygger videre på ovenstående faktiske begivenheder og tager sin begyndelse i Estland 10 år senere, hvor kriminalassistent Nina Portland under et seminar kommer på sporet af den russiske sømand.
Jens Henrik Jensen er kendt for sine 3 bøger om CIA agenten Kazanski. Alle 3 foregår i det store udland.
Denne gang er næsten hele handlingen henlagt til Esbjerg og Fanø, med enkelte afstikkere til Estland og London. Hovedpersonen er også skiftet ud. Nina Portland er en helt anden type end Kazansky. Hun er ganske vist hård i filten som kriminalassistent, men også en blød og tænksom enlig mor, som gør sig mange tanker om sit liv, sin kæreste, sine plejeforældre, sin far og frem for alt sin 10-årige søn.
Det er en velskrevet spændingsroman, og jeg ser frem til den næste i serien. Jeg går ud fra at det bliver en serie, da der nederst på omslaget står “En Nina Portland-thriller”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter