0 kommentarer

Neja og Manden i tårnet af Vibeke Marx

af d. 13. februar 2018
Info
 
Sideantal

186

Udgivet

2017

ISBN

978-87-93628-19-9

Udgave

1.udgave

 

En ungdomsroman om identitet og fattigdom og venskab 

”Neja er 12 år, hun bor i en skodlejlighed, hun går i tøj fra Kirkens Korshær og har ikke engang en telefon. Hendes liv er fyld med spørgsmål: Hvad er der blevet af hendes storebror? Hvor er hendes far? Hvem tilhører den vrede stemme, som råber ad hende hele tiden? Hvad er der hendes mors klamme bofælle handler med? Og det allermest uhyggelige: Hvad foregår der i Frelserkirkens tårn, som hun gang på gang lister sig op i, selv om hun er dødsens bange?”

Således er introduceres ”Neja og Manden i Tårnet” på bogens bagside. Vibeke Marx er uddannet fritidspædagog og har skrevet en lang række børne- og ungdomsromaner. Mon ikke hun har brugt sin erfaring fra sit arbejde med børn i sine romaner. Bogen tager i hvert fald fat på nogle meget alvorlige emner og bearbejder dem fra et børneperspektiv. Som fattigdom; Hvordan er det at være 12 år og aldrig få sig en ny jakke til vinter som sine venner, men en brugt fra Kirkens Korshær der lugter af rensemiddel? Og venskaber; Er det svært at få venner når man lige er flyttet til en storby fra en lille by på landet. Og svære familie relationer, kriminalitet og identitet; Skal en pige på 12 år bekymre sig om sin storebror, der bor på en institution? Og om sin mor, der virker ked af det hver gang hun kommer hjem derfra?

Neja er fuld er kreativitet og fantasi, og hun ville bare ønske hun havde noget maling og et lærred så hun kan male alt det hun ser. Men Neja er også en kompleks pige, men meget på hjerte Hun føler sig ikke rigtig velkommen i verden og føler nogle gange at verden vil have hende til at forsvinde. Men i København prøver hun noget nyt. Hun får faktisk ikke kun en ny ven, men 2. En gammel dame i Kirkens Korshær og en veninde i klassen. Pigen fra klassen er heller ikke som alle andre. Måske kan man faktisk godt få et bedre liv.

En rigtig fin og ikke alt for lang ungdomsbog som jeg vil give videre til min bonusdatter på 12 med det samme. Sproget er nemt og letlæseligt og historien er spændende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter