0 kommentarer

Nattens børn 1: Vampyrfesten af Benni Bødker

af d. 31. januar 2007
Info
 
Sideantal

128

Udgivet

2006

ISBN

87-02-04540-0

 

”Vampyrfesten” er nr. 1 i serien Nattens børn, der består af 4 bind.
Serien handler om vampyrer og ulve. Hovedpersonerne er to søskende: Edvard, som er forsigtig og Agnes, som er blind, men meget opfindsom.

Deres storesøster Marie-Louise har været syg i rigtig lang tid, og til sidst dør hun så, men der er ingen der ved, hvorfor hun døde eller hvad hun fejlede. Efter Marie-Louise er død og begravet, beskylder folkene i byen hende for at være en vampyr. Selvfølgelig tror Edvard og Agnes ikke på det, men de begynder at blive mere interesserede i vampyrer. De kigger derfor i deres døde fars gamle papirer om vampyrer. Han forskede nemlig i vampyrers eksistens.
Deres mor beslutter, at de alle sammen skal flytte ud til den fattige del af byen, hvor Edvard og Agnes aldrig har været før. Grunden til at hun beslutter det, er at hun er blevet træt af alle rygterne om Marie-Louise. Så familien flytter. Over hele byen bliver der stadig dræbt flere og flere mennesker, bl.a. en masse børn. Der bliver vendt op og ned på alt i Edvards og Agnes liv… og “uhyggen” breder sig.

Selv om bøger om vampyrer ikke lige plejer at være nogle, jeg læser frivilligt, synes jeg, det er en rigtig spændende og underholdende roman om vampyrer og overtro. Bogen er hurtigt læst på få timer. På trods af at den handler om skrækkelige og frygtindgydende væsener, virker den faktisk ret hyggelig. Det eneste minus ved bogen er, at det er en grim forside og nogle kedelige illustrationer, men det kan være det er meningen.

Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner, fordi det er en anderledes gyser, som fænger og underholder på en sjov måde.

Jeg glæder mig allerede til at læse anden bog i serien, for denne sluttede lidt brat.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter