0 kommentarer

Mordets by af Andrea Maria Schenkel

af d. 9. november 2007
Info
 
Sideantal

181

Udgivet

2007

ISBN

978-87-91746-31-4

Originaltitel

Tannöd

 

Tannöd, tysk provinsby. En bondefamilie er brutalt myrdet i deres hjem. Dette massemord er denne ret korte bogs omdrejningspunkt. Tannöd slumrer på et fundament af dyb mistillid og jalousi.
Den myrdede familie har heller ikke været nogen lykkelig kernefamilie, og det er det der giver historien dens berettigelse. Mordgåden optrevles via ‘over hækken’-bekendelser fra naboer og Tannöd-VIP’ere, såsom købmanden, borgmesteren og selvfølgelig præsten. Bekendelser der er en sand provinsby værdig. Der er rygter, sladder og selvhævdende øjenvidneberetninger i et væk.
Til gengæld har forfatteren ikke brugt nogen tid på detaljer, persontegningen sker gennem disse bekendelser.

Som før nævnt er bogen kort. Det hele afrundes på 180 sider. Heraf er cirka 10 sider kirkesalmer (familiemoderen bruger megen tid på sin bibel), og da bogen består af mange små kapitler går der lidt over 30 sider tabt på kapitelskift. Altså en 140 siders bog. Det er ikke meget. Som sagt er der ikke brugt tid på unødige detaljer.

Men historien glider let ned. Desuden er det forfriskende med en anderledes måde at gribe en krimi an på. Når det er sagt er det en bog der er glemt når den er læst.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter