0 kommentarer

Mord 2.0 af Karsten Bengtsson

af d. 29. marts 2016
Info
 
Sideantal

260

Udgivet

2015

ISBN

978-87-404-4232-8

Udgave

E-bog

 

Vi har her at gøre med en bog der slet ikke er hvad den giver sig ud for. Først og fremmest skal det nævnes at bogen er skrevet via tweets, altså de korte opdateringer man kan lave på det sociale medie Twitter. Det gør at bogen fremstår ret spøjst, men alligevel ret nemt at læse. Man kan dog blive lidt irriteret over at nogen sætninger kortes af…

Bogen handler om en kvinde der er blevet myrdet, forgiftet via den kaffe hun drikker, og det viser sig hurtigt at det slet ikke er særlig nemt at opklare hvad der er sket. For kvinden levede et dobbeltliv. Hun var med på et socialt dating medie og brugte flere timer dagligt på at være en figur i den virtuelle verden. I den verden havde hun en kæreste som hun var overbevist om var en mand, men bag skærmen kan der jo sidde alle mulige mennesker, så hvem vedkommende egentlig var, vidste hun ikke.

I Arabistan sidder der en kvinde som keder sig. I det store hele er hun godt tilfreds med sit liv, gift med en kærlig mand og har mange gode veninder. Hun må dog ikke gå ud uden følgeskab af en mand så meget af hendes liv foregår i hjemmet. En dag går hun ind på sin mands kontor…

Vi møder selvfølgelig ham der er vores hovedperson, som skal opklare mordet. Han er ikke god til alt det med internet og sociale medier. Han lever sin egen stille tilværelse med  datteren, der kommer på besøg en gang imellem, men hun er teenager, så når hun er der er det ikke den store kontakt de har. Han spiser mange færdigretter, for mad interesserer ham ikke specielt. Han er dygtig til sit arbejde, men føler sig snart gammel i gårde. Kan han virkelig opklare mordet?

Og er det hele overhovedet virkeligt?

Bogen er fyldt med stavefejl og sprogbøffer, hvilket gør den irriterende og tung at læse. Men ellers fungerer konceptet i at skrive en bog via tweets faktisk ret godt.

Handlingen er en smule tung, nogen passager kunne godt skæres væk og man kan godt regne plottet ud hvis man selv går højt op i computerspil, sociale medier mm, men har man ikke den interesse så vil man helt sikkert sidde tilbage og være blevet godt overrasket over slutningen. Jeg havde lidt gættet det fordi kapitlerne kaldes missioner… og så siger jeg ikke mere, for lidt spænding ved bogen skal der dog efterlades, hvis nogen har lyst til at give sig i kast med den!

Lån bogen via Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter