0 kommentarer

Hovedløs af Klaus Rifbjerg

af d. 4. august 2008
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

345

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-05525-2

 

“Hovedløs” er en selvstændig fortsættelse til Rifbjergs tidligere roman “Esbern”, og nu hvor jeg har læst “Hovedløs” tror jeg faktisk, at det ville have været en god ide, hvis jeg forinden havde læst “Esbern” – bare for at være bedre inde i persongalleriet og forhistorien.

“Hovedløs” foregår i København i tiden omkring anden verdenskrig, og hovedpersonen er Kim Dahlman.Winther, der er søn af Esbern (der kæmpede i den spanske borgerkrig).

I “Hovedløs” følger vi hverdagen for Kim Dahlman-Winther – og for den ældre mand Harald Hynkel. Umiddelbart virker det i starten ikke som om, at de to mennesker har noget tilfælles, men det viser sig senere hen i bogen, at deres veje krydses og at de har mere tilfælles end man først troede.

Det gode ved “Hovedløs” er, at bogen giver en form for indblik i, hvordan livet kunne forme sig i Danmark i tiden omkring 2. verdenskrig, og det er faktisk ret spændende. Derudover virker personerne meget troværdige. Hvis man skulle sige noget dårligt om “Hovedløs”, så synes jeg, at bogen er lidt langtrukken – der kunne godt være skåret nogle sider væk. Derudover tror jeg, som nævnt, at det kunne have hjulpet hvis jeg havde læst “Esbern” før jeg læste “Hovedløs”.

Alt i alt kan jeg konstatere, at “Hovedløs” ikke er nogen dårlig bog, den er læseværdig og har et godt sprog, men som sagt lidt langtrukken, og derfor giver jeg “Hovedløs” tre små stjerner.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter