0 kommentarer

Møntmesterens segl af Nina Kirstine Brandt Jacobsen

af d. 25. juni 2020
Info
 
Sideantal

287

Udgivet

2020

ISBN

978-87-7218-810-2

Originaltitel

Møntmesterens segl

Udgave

1.

 

Møntmesterens Segl er en krimi fortalt på en børnevenlig måde og med de moderne virkemidler børn benytter sig af. Bogen er velskrevet, og ”plottet” er – som det skal være i en krimi – ikke umiddelbart forudsigeligt og lægger op til spændende læsning.De tre børn – Emma, Ameena og Markus – har ikke i forvejen set frem til at skulle holde en uges sommerferie sammen, men da Emmas fætter Markus gerne vil væk fra sin skilsmisse-planlæggende forældre, kommer han til Emmas familie, hvor Emma og veninden Ameena egentlig havde tænkt sig at nyde hinandens selskab alene og ikke med ”påhæng”.

På den måde bliver læseren konfronteret med såvel problematikken omkring skilsmisseforældre, hvor vi hører, hvordan Markus har det med det, som med en ”psykisk” lidelse som Markus har pådraget sig – OCD – hvor han vasker hænder hele tiden, og som pigerne må forholde sig til. Markus er heller ikke umiddelbart begejstret for at være sammen med en ikke ætnisk dansker som Ameena, hvilket i starten viser sig ved forskellige ytringer og humørsvingninger. Disse forhold kommer ind ”ad bagvejen”, da historien jo skal handle om en skattejagt startende i Møntmestergården i Den Gamle By, hvor Emmas mor er ansat.

Ifølge en gammel myte, gemmer Møntmestergården på en hemmelighed omkring møntmesterens segl som skulle være skjult et sted i Den Gamle By, og børnene finder på en finurlig måde en lille æske med et digt som de tolker og som viser dem vej til den egentlige ”skat”. Vejen til det endelige fund er dog brolagt med uhygge og spænding, da en international bande også er på jagt efter skatten, og denne bande – og de forbrydere som står bag banden – opsøger børnene på uhyggeligste måde, ligesom de skriver trusselsbreve til Emmas familie!

Bogen fører læseren rundt i Aarhus og naturligvis meget i Den Gamle By, hvor Emma kender smuthullerne, så de gang på gang slipper fra forfølgerne.

Bogens afsluttende plot er uventet og får bogens slutning til at funkle af glade og uskadte, skattejagende børn og ikke mindst – forældre som endelig tror på deres snak om et skjult segl!

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter