0 kommentarer

Kød og blod af Elsebeth Egholm

af d. 7. oktober 2014
Info
 
Sideantal

394

Udgivet

2014

ISBN

978-87-400-1349-8

 

 

 

Nogen ser en bil køre i Grenå Havn. En dykker tager straks affære og på trods af oplivningsforsøg redder hun kun den ene – men gør sig sine tanker.

Drabsefterforsker John Wagner sættes på sagen, men bliver hurtigt afbrudt da et kvindelig meldes fundet i Moesgård. En ung kvinde bestialsk myrdet.

Peter Boutrup (Dictes søn), tømrer og boende på Djursland anklages samtidig af sin nabo for at hans hund skulle have dræbt et får. En beskyldning der får det lokale politi til først at tage hunden (en schæfer) i forvarring, men da den forsvinder også at tage Peter i varetægt.

Også på Djursland ligger ikke langt væk fra Peters bopæl Skandinavisk Dyrepark – et sted hvor de har ulve – vilde ulve. Personalets store indsigt og kendskab til ulve sikrer dyrene et så naturlignende liv som rammer gør det muligt.

Hovedpersonen, journalisten Dicte Svendsen, har efter sommerens voldsomme oplevelser opsagt sit journalistjob og er flyttet ned i Mejlgade – og deler kontor med en gruppe unge. Hun vil nu koncentrere sig om at skrive en bog om ofre for en række voldelige begivenheder, som hun har arbejdet med.

Men koncentrationen udebliver – bl.a. fordi en ung pige samme dag findes myrdet i deres baggård – og forud for det har Dicte kigget ud af vinduet og først set hende og dernæst John Wagners søn i snak på fortovet. Hun undrer sig og så sker der noget – gamle sager bliver pludselig aktuelle og trukket frem.

Romanen cirkler omkring disse hovedpersoner, alle aktive på hver deres måde, men grundigt flettet ind i begivenhederne og i hinandens liv. Dictes højgravide datter og veninderne står i kulissen og forsøger at stoppe Dicte, der selv bevæger sig ude på kanten. På et tidspunkt bliver hun selv et bytte og det får konsekvenser, når sammenhænge opstår.

Temaerne er mord på uskyldige unge piger, en dyrepark med ulve, pakket ind med varme og komplicerede relationer og samarbejde mellem det lokale politi og Dicte og familie.

Tempoet i romanen er højt – næsten hæsblæsende. Skift i scenerne holder læseren fast og plottet er pakket ind og bliver foldet godt ud.

En anbefalelsesværdig roman fra Aarhus og omegn.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter