0 kommentarer

Møgkællinger Af Gretelise Holm

af d. 7. juli 2010
Info
 
Sideantal

301

Udgivet

2010

ISBN

978-87-11-42943-3

 

Titlen kan nogle gange være det, der trigger en til at vælge den ene bog frem for den anden i junglen af spændende bøger, der venter på at blive læst. Det var tilfældet for mig her – ”Møgkællinger” – en provokerende titel, der ansporede mig til at tage bogen ned fra bibliotekets hylde. Og jeg blev ikke skuffet!

Der er halloween fest på højskolen og det vrimler med hekse, græskarmænd, skeletter og døden i forklædning. “Der var flere, som så døden kysse skelettet bag det monstrøse edderkoppespind i hjørnet, men dæmoner, djævle og zombier tog ikke anstød. Flirt mellem lærere og elever var mere reglen end undtagelsen ved festerne på Skovholm Højskole.”

Læreren Jonas Kamper scorer den unge Rebekka – går i seng med hende og forlader derefter festen. Næste morgen findes Rebakka dræbt – og Jonas Kamper er den oplagte morder og fængsles på trods af, at han stædigt påstår at være uskyldig i mordet.

Den pensionerede journalist Karin Sommer beslutter sig for at finde ud af om, der er begået et justitsmord og afdække, hvem der så kunne være morderen.

Sideløbende begynder der at ske systematiske skamferinger af unge mænd og brutale mord, begået af en gerningskvinde, der skriftligt tilkendegiver, at for hver voldtægt, der finder sted, skal der kastreres en mand. “Jeg er den ensomme ulvinde, som foretrækker at arbejde alene og med våben. Kun du, Linda, skal være ved min side – som min skytsengel.”

Umiddelbart har de to ting ikke noget at gøre med hinanden, men en dag bliver der begået et indbrud hjemme hos Karin Sommer, der fletter trådene sammen.

En spændende historie, der til det sidste holder på hemmeligheden om, hvem der er den skyldige.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter