0 kommentarer

Minecraft ulykken af Tracey Baptiste

af d. 16. november 2018
Info
 
Sideantal

269

Udgivet

2018

ISBN

9788740044591

Originaltitel

Minecraft the Crach
Oversætter: Brian Christensen

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Minecraft universet er et forunderligt univers, der fængsler både børn og voksne som kan bruge timer på spillet. Som bog virker det også dragende, selv om man her bliver ført af forfatteren, og ikke selv er den skabende. For nylig læste jeg Max Brooks Minecraft øen og var ret begejstret, derfor var jeg også spændt på Tracey Baptiste Minecraft ulykken.

Det er en meget anderledes bog, hvor Minecraft øen er et rent spil, er Minecraft ulykken meget mere en thriller, med fokus på spilleren og de tanker og følelser der kan forplante sig fra spiller til spil. Vores hovedperson, Bianca, har sammen med sin ven Lonnie, været involveret i en ulykke, og ligger nu rimelig smadret på et hospital. Her flygtet hun ind i en ny virtual reality-udgave af Minecraft, men man kan ikke flygte fra sig selv. Inde i spillet møder hun nogle andre unge som er indlagt, og de hjælper hinanden med at overleve. Men hun møder også Lonnie i en amputeret udgave, og hurtigt bliver det hendes mission at redde ham, en opgave som ikke er helt let. Bianca gør det heller ikke lettere for sig selv, da hun mange gange handler før hun tænker.

Slutningen af bogen var ikke helt som jeg havde forventet, men den er med til at løfte hele bogen og gør, at det bliver mere end bare en fortælling.
Bogen er let tilgængelig, men alligevel med en god dybde der gør, at den spænder ud over sin målgruppe på 11-15 årige. Jeg fik som oplæser også en rigtig god læseoplevelse.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter