0 kommentarer

Mellemlanding af Jónas Reynir Gunnarsson

af d. 27. februar 2020
Info
 
Sideantal

238

Udgivet

2020

Originaltitel

Millilending (oversat af Erik Skyum-Nielsen

Udgave

1.

 

María har et døgn i Reykjavik, hendes gamle hjemby, som bare skal overståes. Det spændende eventyr i Brighton med kæresten viste sig slet ikke at være så eksotisk, og nu har María ikke så mange muligheder. Hun er nødt til at tage til Danmark og flytte ind hos sin far, deraf mellemlandingen på Island.

Døgnet starter knap så godt, da Marías ven glemmer at hente hende i lufthavnen, og hun er strandet i ankomsthallen. Telefonen er også løbet tør for strøm, og lufthavnens andre passagerer er irriterende. Desuden er hendes dunjakke grim, og det samme er støvlerne. Der er ikke særligt meget der går godt for María. Og aftenen bliver ikke meget bedre efter hun forlader lufthavnen.

Mellemlanding er en spøjs bog. Sproget er ungdommeligt og hipt. Handlingen strækker sig over knap et døgn, hvor vi følger María og hendes tid i Reykjavik. Der sker forholdsvis meget på det døgn, og alligevel næsten ingenting. På sin vis er der ikke en egentlig handling i bogen, den beretter blot om tiden der går. Derfor syntes jeg også bogen sluttede lidt brat og uforløst, og handlingen i sig selv er også lidt uforløst. Jeg manglede et aller andet, som jeg ikke rigtig kan sætte fingeren på. Ikke at det derfor er en dårlig bog, overhovedet ikke, den er bare, ja, spøjs.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter