0 kommentarer

Med sværd og knipler af Lars Frost

af d. 18. september 2015
Info
 
Sideantal

827

Udgivet

2015

ISBN

978-87-02-17827-2

Udgave

Samlet udgave af: Smukke biler efter krigen. Ubevidst rødgang. Skønvirke, Originaludgaver: 2004, 2008 og 2011

 

Vi har her en kleppert af en bog. Der er 3 romanforsøg i en og de kan egentlig godt læses separat, men alligevel passer de meget godt sammen i hele romanen…

Den første roman “Smukke biler efter krigen” stiller spørgsmålstegn ved samfundet og forskellige vinkler på tilværelsen. Den er tung at komme igennem for der er rigtig meget information og detaljer at holde styr på. Vi befinder os på Island og hvis ikke man kan udtale bynavnene så må man lærer det, for man støder på en del af dem!

Den anden “Ubevidst rødgang” handler bl.a. om en lillebror der er død af sygdom. Man hører lidt om forskellig familie og hvordan livet går sin gang. Tanker der dukker op og hvordan døden både kan virke retfærdig og lidt for pludselig. Der er en del humor i for livet er ikke altid så trist som vi har tendens til at gøre det til.

Den tredje “Skønvirke” er mere krimipræget og handler om et mord på en mand der bliver fundet i vandkanten med elektro mærker i munden, som om han har fået stød i munden. Han er ikke druknet. Det er en kvinde der står for efterforskningen og man følger bl.a. hendes job ret tæt. Hun har dog lige en gammel sag der skal afsluttes helt først, om den bliver det må du selv finde ud af!

Det er et stort projekt at kaste sig ud i at læse denne bog, men den skuffer ikke. Den er fangende, humoristisk, kritisk og tankevækkende. Alt sammen ting der gør en bog spændende og værd at give sig i kast med.

Tre meget forskellige romaner men samtidig er det en god overgang der er mellem hver, så man føler man starter på en ny bog når man starter på nummer to og nummer tre roman. Det er rigtig vellykket.

Har ikke så meget at sige ud over god fornøjelse!

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

 

Bedømmelse
Karakter